Så startar du en egen T-shirtbutik online

Kom igång med din egen webshop med T-shirts idag!

Går du i tankar på att börja sälja egendesignade t-shirts? Då har du hittat rätt. Med hjälp av en enkel e-handelsplattform och leverantörstjänsten Printful, kommer du igång på nolltid. I denna guide tänkte jag ta jag visa dig hur du går tillväga, steg för steg.

Själv använder jag Squarespace, så guiden har sin utgångspunkt i det. Använder du Shopify, WooCommerce eller något av alla de andra alternativen så finns det säkert ett och annat i denna guide att snappa upp ändå.

 • Skapa konton

  Börja med att registrera ett konto på Printful. Det är helt gratis, och väldigt enkelt. Du behöver också gå till Squarespace, eller den tjänst du själv föredrar, och registrera dig. För att kunna integrera Printful i Squarespace behöver du betalplanen som kallas Advanced. Det kostar i skrivande stund 40$ i månaden, när du tecknar upp dig för ett år.

squarespace+printful_api.png
 • Skapa en butik

  Här finns det flera alternativ, såsom Shopify, WooCommerce eller Squarespace för att nämna några exempel. I denna guide fokuserar vi på hur du går tillväga om du ska använda dig utav det sistnämnda.

  Har du tecknat upp dig på Squarespace advanced plan, så har du redan gjort detta. Det sker automatiskt.

 • Installera Printfuls app

  När du registrerat konto och kommit igång med Squarespace, går du in på Commerce i menyn till vänster. Där hittar du längst ner Apps. Välj Printful och connect. Har du skapat de bägge olika två kontona med samma mail, så fungerar anslutningen helt automatiskt.

 • Installera betalningssystem

  För att du ska kunna sälja något så behöver du naturligtvis också kunna ta betalt. För detta så behöver vi implementera en betallösning till vår Squarespace-butik. Jag rekommenderar att du använder dig utav Stripe. De tar en liten procentandel på det du säljer, men det finns inga uppläggnings- eller fasta kostnader och är väldigt smidigt att komma igång med. Oftast går det på bara någon minut.

creditcard_gold.jpg

Det du behöver göra är att skapa ett konto på Stripe. Det är bara följa instruktionerna och du är klar på nolltid. Nu går du tillbaka till dina inställningar i Squarespace, in på Commerce och väljer payments. Där ansluter du din butik till det konto du precis skapat hos Stripe. Du kan tillsvidare försätta butiken i Test-mode. På så sätt kan du prova att genomföra köp, utan att ange någon betalningsinformation.

 • Lägg upp produkter

  Nu är det dags att lägga upp de produkter du vill sälja via Printful. Först skapar du en ny fysisk produkt i Squarespace, ger den ett namn och alla andra variabler den behöver. När du sätter priset ut till kund, så får du vara noggrann att räkna med dina omkostnader och Printfuls del av kakan. Se till att ha tillräcklig marginal. I detta fall tar vi en vanlig vit T-shirt. Lägg in de olika storlekar du tänker sälja. Produktbilden återkommer vi till.

ny_produkt_squarespace.png

 • Gör ett test-köp

  För att dina produkter ska synkroniseras över till Printful, behöver de läggas en order på - i Squarespace. Lägg nu en storlek av den vita t-shirten i varukorgen och gå till kassan. Fyll i uppgifterna som efterfrågas och placera ordern.

 • Synkronisera produkter i Printful

  Gå in på din Printful sida klicka dig vidare till Stores i den vänstra menyn. Sedan trycker du på Sync-knappen under Product Sync. Ordern från butiken på din Squarespace-sida med den vita T-shirten bör nu dyka upp. Den placerar sig under den tidigare tomma sektionen för produkter i Printful. Klicka på den och välj därefter vilken T-shirt i Printfuls sortiment den ska motsvara. Detta behöver du bara göra första gången det läggs en order på varje enskild produkt.

 • Designa produkten

  Nu behöver du anpassa designen, genom att ladda upp en bild det du vill trycka på t-shirten. Tänk på att det blir ett bättre resultat med en högupplöst bild. Allt under 150 dpi (dots per inch) är för dåligt, och kvaliteten kommer bli lidande. Hitta en bild med minst 250 dpi. Placera den sedan inom det tryckbara området som visas på T-shirten. När du är klar så kan du välja att ladda ner den som en mockup - en perfekt produktbild att använda i din Squarespace-butik.

printful_tshirt_design.png

Sådär, då det bara att börja sälja! När en order läggs i din Squarespacebutik så kommer den nu automatiskt att synkronisera med Printful och tillverkas på beställning. För varje ny produkt du lägger upp i din butik behöver du dock göra de två stegen ovanför manuellt igen.

Kunden betalar alltså dig via integreringen med Stripe i Squarespace. Du betalar sedan i nästa led till Printful - för den produkt som ska tillverkas och skickas till kund. Så se till att du har lagt på en marginal för åtminstone dina omkostnader, i priset ut till kunden.

Detta är hur det går till via Squarespace. Väljer du en annan e-handelsplattform så kan tillvägagångssättet variera sig något. Men på det stora hela så fungerar det i princip likadant. Här kan du läsa mer i detalj om skillnaderna. Vill du se ett exempel på en e-handel som är byggd i Squarespace, som integrerar och synkroniserar med Printful så har du det här.

Philip.jpg

Philip Axelsson
Studerar Content Management,
och gör nu min praktik på
Boxspace Co-working Malmö